Főmenü:

Eszperantó és francia nyelvoktatás Szegeden


A tartalomhoz

Miért válaszd a francia nyelvet?

Francia


Miért jó a francia nyelvtanulás?

Néhány ok arra, hogy megtanulj franciául!


1.
Franciául a világ minden részén beszélnek: Az öt földrészen összesen több, mint 200 millió ember beszél franciául. A Frankofónia 68 államot és kormányt számlál. A világon oktatott idegen nyelvek közül az angol után franciául tanulnak a legtöbben, s a beszélt nyelvek sorában pedig a francia a kilencedik helyen áll. Több mint 750 000-en tanulnak franciául.


3. A kultúra nyelve: A francia a konyhaművészet, a divat, a színház, a vizuális művészetek, a tánc és az építészet nyelve. Ha valaki tud franciául, eredetiben olvashatja a francia és frankofón irodalom óriásait, nézheti a fi lmeket vagy hallgathatja a dalokat. A francia Victor Hugo, Moliere, Léopold Sendar Senghor, Edith Piaf, Jean-Paul Sartre, Alain Delon és Zinedine Zidane nyelve.


4. Az utazás nyelve: Franciaországba évente 70 millió turista érkezik, s ezzel a világ leglátogatottabb országa. Ha valaki ért valamit franciául, sokkal jobb hangulatban járhatja be Párizst vagy Franciaország bármely más vidékét. A francia nyelvtanulás hasznunkra lehet azonban Afrikában, Svájcban, Kanadában, Monacóban vagy a Seychelles-szigeteken is.


5. A francia nyelv ismerete megnyitja a francia egyetemek kapuit: A francia nyelvtanulás lehetővé teszi, hogy tanulmányainkat az Európában és a világona legjobb felsőoktatási intézmények közé sorolt híres francia egyetemeken vagy kereskedelmi és mérnökképző Grande Ecole-okban folytassuk. A franciául tudó diákok előtt megnyílik a lehetőség, hogy francia kormányösztöndíjban részesüljenek, posztgraduális tanulmányaikat bármely szakterületen Franciaországban végezzék, illetve nemzetközileg elismert diplomát kapjanak.


6. A nemzetközi kapcsolatok nyelve: Az ENSZ-ben, az Európai Unióban, az UNESCO-ban, a NATO-ban, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban, a Vöröskeresztnél vagy számos nemzetközi jogi intézményben a francia hivatalos nyelv, s egyben a munka nyelve is. Az európai intézmények három székhelyén, Strasbourgban, Brüsszelben és Luxemburgban is franciául beszélnek.


7. Egy francia nyelvtanfolyam elvégzése segít a munkakeresésben: A nemzetközi munkapiacon előny, ha valaki franciául és angolul beszél. A francia nyelv ismerete megnyitja a francia vállalatok kapuit Franciaországban, illetve bármely frankofón országban, mint például Kanadában, Svájcban, Belgiumban vagy az afrikai kontinens országaiban.7. Kapu a világra: Az angol és a német mögött, s a spanyolt megelőzve, a francia a harmadik leghasználatosabb nyelv az Internet világában.
Almenü:


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe